PRZEPIS – Wegańskie ciasto czekoladowe
PRZEPIS – Wegańskie ciasto czekoladowe Przepis na ciasto czekoladowe o bardzo lekkiej konsystencji i pełnym czekoladowym smaku. SKŁADNIKI Biszkopt: 360 ml mleka migdałowego 1 jabłko (zmiksuj jabłka w blenderze do uzyskania sosu jabłkowego) 30g kawy (już zaparzonej) 520g mąki orkiszowej 160ml oleju kokosowego (roztopionego) 250g kakao w proszku 320 g ekologicznego nierafinowanego cukru trzcinowego 2 […]
Zdrowa domowa alternatywa snickersa
Zdrowa domowa alternatywa snickersa Zdrowa i domowa wersja batonika czekoladowego, którą możesz łatwo zrobić w domu i rozkoszować się nim bez poczucia winy. Zawiera wyłącznie naturalne składniki, bez cukrów rafinowanych i jest odpowiedni dla wegan! Przygotowanie zajmie Ci tylko 15 minut – a smak bez wątpienia pozytywnie Cię zaskoczy! SKŁADNIKI Dolna warstwa z płatków owsianych: […]
Domowe lody bananowe z karmelem
Domowe lody bananowe z karmelem Lubisz lody? Domowe lody bananowe z karmelem sprawdzają się szczególnie w upalne, letnie dni, kiedy chcemy się nieco ochłodzić, ale też zafundować sobie słodki deser. Większość lodów, które kupujemy w sklepie, zawiera ogromną ilość cukru i składników, o których nawet nie wiemy. Powierzamy Ci przepis na domowe lody wykonane z […]
Wegańskie curry z ciecierzycą i kurkumą
Wegańskie curry z ciecierzycą i kurkumą Pyszne wegańskie curry z ciecierzycą jest kremowe i doskonale doprawione. Przygotujesz je w mniej niż 30 minut. Stosowanie kurkumy w naszej kuchni jest wysoce zalecane. Na Wschodzie z reguły sprzedawane są całe korzenie, choć przy mieleniu kurkuma w zasadzie nie traci swojego aromatu. Proszek ma ostry smak. Kurkuma nadaje […]
Wegańskie pulpety owsiane z cukinią
Wegańskie pulpety owsiane z cukinią Te lekko słodkie, wegańskie pulpety owsiane z cukinią to idealna popołudniowa przekąska lub śniadanie w podróży. Wegańskie i bezglutenowe! Mokre składniki (pulpety owsiane z cukinią) 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody 1 łyżka napoju ryżowego w proszku o smaku migdałowym + 1/2 (175 ml) szklanki wody 2 […]
Wegańskie ciasteczka czekoladowe bez dodatku cukru
Wegańskie ciasteczka czekoladowe bez dodatku cukru NAJLEPSZE, DOMOWE, wegańskie ciasteczka czekoladowe , jakie kiedykolwiek udało nam się zrobić! Miękkie, pełne czekolady i całkowicie bez mleka i jajek, więc w całości wegańskie. Prosty przepis, którego realizacja zajmie Ci tylko 30 minut . Ten przepis jest całkowitym przeciwieństwem przepisów na ciasteczka czekoladowe, które znaliście dotychczas. Są całkowicie […]
Najlepszy zamiennik mleka
Coraz więcej sportowców na całym świecie zdaje sobie sprawę z zagrożeń dla zdrowia i środowiska, jakie stwarzają produkty mleczne, dlatego aktywnie poszukują substytutów roślinnych, które są bardziej przyjazne dla planety i zdrowsze dla organizmu. Szukają substytutu mleka, który: Jest przyjazny dla środowiska Ma niski poziom cholesterolu Jest bezpieczny dla każdego Może być używany w kuchni […]
Surowe kulki czekoladowe nadziewane malinami
Surowe kulki czekoladowe nadziewane malinami Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz spożywać białego cukru, oleju palmowego i innych niezdrowych i sztucznych składników? Mamy dla Ciebie bardzo prosty przepis złożony z zaledwie kilku składników Nature’s Finest – przedstawiamy surowe kulki czekoladowe nadziewane malinami! Przygotowanie zajmie Ci tylko 10-15 minut, dlatego jest to świetne rozwiązanie […]
CZEKOLADOWA WEGAŃSKA BABKA NA ZAKWASIE
CZEKOLADOWA WEGAŃSKA BABKA NA ZAKWASIE Jeśli nigdy wcześniej nie słyszałaś o wykorzystywaniu zakwasu do wypieków, to teraz, w okresie kwarantanny, koniecznie musisz spróbować przepisu z zakwasem w roli głównej. Zakwas to nic innego jak domowe dzikie drożdże, które całkowicie zastępują drożdże piekarskie. Z prostej mieszanki mąki i wody powstaje naturalny środek spulchniający, który zaczyna fermentować. […]
Wegański chleb dyniowy – przepis
Czy kiedykolwiek próbowałeś chleba dyniowego? W tym czasie po prostu musimy włączyć dynię do naszych potraw, aby urozmaicić nasze jesienne menu. Wegański chleb dyniowy jest miękki, słodki i niezwykle sycący. Ponadto jest niezwykle puszysty i po prostu rozpływa się w ustach. Można go spożywać zarówno na słono, jak i na słodko, dzięki czemu trafia w […]