Surowe mini torciki czekoladowe
Szukasz idealnego i prostego przepisu na surowy tort czekoladowy?
Przepis na surowe mini torciki czekoladowe zachwyci Cię doskonałym czekoladowym smakiem, lekkim biszkoptem i łatwością przygotowania.
Świetnie sprawdzą się zamiast tortu urodzinowego lub jako prezent na każdą okazję!
SKŁADNIKI
- 400g daktyli bez pestek
-
surowe kakao w proszku
-
olej kokosowy tłoczony na zimno
- wiórki kokosowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Daktyle bez pestek namoczyć w wodzie. Po dwóch godzinach moczenia daktyle należy odcedzić.
- Mocnym blenderem zmiksuj daktyle i dwie łyżki oleju kokosowego. Miksuj, aż uzyskasz gładką masę. Dodaj 2 łyżki kakao w proszku i ponownie dobrze zmiksuj. Masa jest gotowa!
- Foremki (mogą być te na muffinki) posyp wiórkami kokosowymi i kakao w proszku. Wlej masę do foremek i z wierzchu posyp wiórkami kokosowymi lub kakao.
- Wstaw je do lodówki na ok. 1 godzinę, dopóki masa nie stwardnieje. Następnie wyjmujemy torciki z foremek – są gotowe do spożycia.
Smacznego! Rozkoszuj się każdym kęsem!