Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Sałatka wiosenna


Składniki:


Sos

3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżeczka


syropu z agawy


1 ząbek posiekanego czosnku
1 łyżka drobno posiekanej świeżej bazylii
sól i pieprz do smaku


Sałatka

2 szklanki wody
1 szklanka komosy ryżowej
½ łyżeczki soli
2 łyżeczki oliwy z oliwek
kilka szparagów, około 15 szparagów (pokrojonych na kawałki)
1 łyżka świeżego soku z cytryny
1 szklanka mrożonego groszku
1 awokado pokrojone na kawałki
sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
1/4 szklanki posiekanej bazylii


Sposób przygotowania:

  1. W misce lub szklance dobrze wymieszaj składniki na sos
  2. Dodaj komosę ryżową i osoloną wodę na patelnię i zagotuj na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia i zostaw na 5 minut, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 15 minut. aż woda wyparuje. Zdejmij z ognia.
  3. Podczas gdy komosa ryżowa się gotuje, przygotuj szparagi. Na dużej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj szparagi i świeży sok z cytryny. Gotuj około 5 minut, następnie dodaj groszek i gotuj ok. 2 minuty.
  4. W dużej misce wymieszaj komosę ryżową, szparagi z groszkiem i awokado. Dodaj sos ze szklanki i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj świeżą bazylię i podawaj.