Pyszne przepisy z napojami ryżowymi
Przygotowaliśmy 3 pyszne przepisy z napojami ryżowymi, które Cię zachwycą.
Czy wybrałeś już swój ulubiony?
CZEKOLADOWA MISKA
Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 200 ml wody
-
2 łyżki
napoju ryżowego w proszku o smaku kakaowym
-
2 łyżki
płatków owsianych
Sposób przygotowania:
Umieść obrany banan, płatki owsiane, napój ryżowy z kakao w blenderze i dodaj wodę. Wymieszaj wszystko razem, aż uzyskasz gładką masę.
Wlej masę do małej miski, dodaj pokrojony banan i posyp płatkami owsianymi.
BUDYŃ KOKOSOWY Z KAKAO
Składniki:
- 200 ml wody
-
3 łyżki
napoju ryżowego w proszku o smaku kokosowym
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 3 pełne łyżeczki Gustina
-
2 łyżki
kakao w proszku
-
chipsy kokosowe
Sposób przygotowania:
Wsyp napój ryżowy z kokosem do rondla z wodą. Dodaj wiórki kokosowe i dobrze wymieszaj trzepaczką, aby nie było grudek.
Wymieszaj Gustin w małej misce z odrobiną wody.
Doprowadź płyn kokosowy do wrzenia, zdejmij z ognia i wmieszaj Gustina. Z powrotem daj rondel na kuchenkę, aby zagęścić masę budyniową. W międzyczasie stale mieszaj.
Odstaw budyń, wlej do salaterek i wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Budyń całkowicie stwardnieje, kiedy ostygnie. Posyp go kakao, chipsami kokosowymi i podawaj.
NALEŚNIKI MIGDAŁOWE Z MIESZANKĄ ORZECHOWĄ
Składniki:
-
3 łyżka
napoju ryżowego w proszku o smaku migdałowym
- 120g mąki migdałowej
-
2 łyżki
syropu z agawy
-
50g
masła kakaowego
- 100 ml wody / mleka migdałowego
-
4 łyżki
soli himalajskiej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
Mieszane orzechy
Sposób przygotowania:
Umieść masło kakaowe w małej misce i rozpuść je nad rondlem z gorącą wodą.
W małej misce wymieszaj mąkę migdałową, napój ryżowy z migdałami, proszkiem do pieczenia i solą. W ten sam sposób wymieszaj mokre składniki: wodę lub mleko migdałowe, ekstrakt waniliowy, miód i masło kakaowe.
Dodaj suche składniki do mokrych, wszystko razem wymieszaj i odstaw na kilka minut.
Umieść masło kakaowe na patelni i poczekaj, aż się rozpuści. Nabierz masę na chochlę i rozprowadź ją w kształcie koła, ponieważ jest dość gęsta. Odczekaj około 2-3 minuty, a następnie ostrożnie odwróć naleśnik na drugą stronę na kolejne 2-3 minuty.
Powtarzaj proces, aż wykorzystasz całą masę. Naleśniki podawaj z miodem i mieszanką orzechów.