Puszyste naleśniki z kokosem i płatkami owsianymi
Czy jest coś lepszego na śniadanie niż pyszne i puszyste
naleśniki?
Słodkie, zdrowe i wyjątkowo sycące.
Możesz je przygotować sama w domu, bez konieczności długich przygotowań i wysiłku!
Wszystkie składniki wystarczy wymieszać w blenderze, więc przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.
Na koniec polej naleśniki syropem z agawy i posyp je Paleo Snack, aby nadać im chrupkości.
Składniki
-
300g
płatków owsianych
(zmielonych) -
300g mleka kokosowego (woda + 2 łyżki
napoju ryżowego
z kokosem
) -
100g
chipsów kokosowych
- 1 banan
-
szczypta
soli himalajskiej
-
1 łyżeczka
cynamonu
-
słodzimy i polewamy
syropem z agawy
- 2 łyżki kokosowej śmietanki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej kokosowy
- ekstrakt waniliowy
Sposób przygotowania
- Najpierw wymieszaj ze sobą suche składniki – płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon, mielone chipsy kokosowe i sól himalajską. Dodajemy mokre składniki – mleko, syrop z agawy, zgniecionego banana, łyżeczkę oleju kokosowego, ekstrakt waniliowy i śmietankę kokosową. Wszystko dobrze wymieszaj, aby uzyskać gładką mieszankę bez grudek.
- Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej olej kokosowy, a następnie dużą łyżkę masy. Kiedy na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki, odwróć naleśnik i smaż go przez kolejne 3 minuty.
- Gdy naleśniki będą gotowe, podawaj je z odpowiednią polewą – śmietanką kokosową, przekąską paleo i syropem z agawy.