Naleśniki bananowe z czekoladą i świeżymi figami
Owsianka Malie, banan, czekolada i świeże owoce to idealne połączenie na doskonałe naleśniki…
…i odpowiednie składniki na Twoje ulubione śniadanie!
Naleśniki bananowe z czekoladą i świeżymi figami są niesamowicie puszyste, maślane o delikatnym, bananowym smaku. Dostosuj przepis do swoich upodobań, wybierając swoje ulubione owoce i dodatki.
SKŁADNIKI
- 1 dojrzały banan
-
3 łyżki
owsianki bananowej Malie
-
1 łyżka
oleju kokosowego
- 2 łyżki mąki bezglutenowej
- 1 jajka
-
1 łyżeczka
syropu z agawy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- polewa czekoladowa
- świeże lub suszone owoce
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Za pomocą widelca rozgnieć banana i dodaj go do bananowej owsianki. Dodaj jajko i ubij razem. Dodaj mąkę, syrop z agawy i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj, aż uzyskasz gęstą masę. Podgrzej patelnię i dodaj olej kokosowy. Używając łyżki, umieść na patelni po 2 naleśniki na raz. Smaż z jednej strony, aż na wierzchu zaczną tworzyć się bąbelki, obróć i smaż przez kolejne 2 minuty.
Ułóż usmażone naleśniki na ulubionym talerzu i udekoruj według uznania – ja polałam je ulubioną polewą czekoladową i dodałam świeże figi. Mniam!