Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Muffinki Red Velvet



Czerp z jesieni pełnymi garściami i skuś się na zdrowe i pyszne babeczki Red Velvet. Babeczki te są łatwe w przygotowaniu i powodują prawdziwe uzależnienie.


Jeśli chcesz przygotować wyjątkowy i pyszny deser, ten przepis będzie dla Ciebie idealny. Babeczki są niezwykle aromatyczne, więc ciężko nie sięgnąć po kolejną! Zawierają zdrowe składniki, które pomogą wzmocnić Twoją odporność nawet w chłodniejsze dni.

  • Idealne na Halloween
  • Miękkie i puszyste w środku
  • Łatwy przepis i szybkie przygotowanie
  • Wegańskie
  • Ich smak na pewno Cię nie zawiedzie

Aby nadchodzące dni były przyjemniejsze, bez wyrzutów sumienia sięgnij po babeczki Red Velvet i delektuj się nimi w gronie rodziny lub przyjaciół.

SKŁADNIKI


Na muffinki:

  • 150g gotowanych buraków
  • 125 g masła migdałowego
  • 1 łyżka stołowa zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki stołowe wody
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 120 ml mleka migdałowego
  • 150 g brązowego cukru
  • 50 g mąki migdałowej
  • 25 g

    kakao w proszku
  • 20 g

    aceroli w proszku
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta

    soli himalajskiej
  • Opcjonalnie: 1 łyżeczka proszku z buraków (dla bardziej czerwonego koloru)


Do dekoracji:


  • Słodka śmietana (może być wegańska)


  • Czarne wiórki cukrowe
  • Kawałki róż

Red velvet mafini


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż foremki na muffinki papierem.
  2. Zmielone nasiona lnu wymieszaj z wodą i odczekaj 5 minut, aż spęcznieją.
  3. Buraki, masło migdałowe, ekstrakt waniliowy, „jajko” z siemienia lnianego i mleko migdałowe dobrze wymieszaj w robocie kuchennym.
  4. Masę przełóż do większej miski i na szybko przemieszaj wszystkie pozostałe składniki tak, aby składniki się połączyły.
  5. Wypełnij foremki do muffinek masą prawie do brzegu foremek.
  6. Piecz przez 30-35 minut (sprawdź wykałaczką).
  7. Po upieczeniu babeczek odczekaj około 20 minut przed wyjęciem ich z foremek, a następnie poczekaj, aż całkowicie ostygną.
  8. Przed podaniem udekoruj je wegańską bitą śmietaną lub dowolnym kremem i posyp wiórkami cukrowymi.

Red velvet mafini

Red velvet mafini


Porady:

  • Przechowuj babeczki bez dekoracji w szczelnie zamkniętym pojemniku lub torebce w lodówce maksymalnie przez 1 tydzień. Możesz je również zamrozić i rozmrozić, kiedy ich potrzebujesz – udekoruj je dopiero przed podaniem. Udekorowane babeczki przechowuj w lodówce przez 2-3 dni.
  • W kroku 5 możesz umieścić kawałek czekolady lub owocu na środku każdej babeczki. Świetnym wyborem są mrożone wiśnie lub banany.
  • Możesz zastąpić mąkę migdałową tapioką, ale użyj 100 g zamiast 50 g.
  • Masło migdałowe ma dość neutralny smak, dlatego w tym przepisie na pierwszy plan wysuwają się inne składniki. Jeśli chcesz, możesz zastąpić je ulubionym masłem orzechowym Nature’s Finest i tym samym wzbogacić smak – w tym przypadku możesz pominąć ekstrakt waniliowy.
  • Do dekoracji można również przygotować krem ​​z mascarpone lub słodki maślany krem.