Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Energetyczne ciasteczka owsiane z dynią – przepis


Połączenie dyni hokkaido, masła orzechowego i czekolady? Oczywiście! Mniam!

Energetyczne ciasteczka owsiane z dynią i dodatkiem masła orzechowego, nasion chia i syropu z agawy są o wyjątkowo chrupiące, a kropkę nad i stanowi posypka czekoladowa na wierzchu. Po prostu nie będziesz w stanie oprzeć się pysznym wegańskim ciasteczkom bez dodatku cukru.



Anja Forstner



SYROP Z AGAWY




Syrop z agawy



to naturalny słodzik podobny do miodu, stosowany do słodzenia potraw i napojów.

Proces ekstrakcji odbywa się w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowane są wszystkie właściwości odżywcze agawy.


Syrop z agawy

jest słodszy niż zwykły cukier, dlatego do przepisów używamy mniejszej ilości niż cukru, oprócz tego ma niski indeks glikemiczny. Nie krystalizuje się, szybko rozpuszcza się w gorących i zimnych płynach.


Syrop z agawy jest więc idealną alternatywą dla białego cukru.





NASIONA CHIA




Małe nasiona o dużej mocy.




Nasiona chia


to niezwykle małe, ale pożywne nasiona pochodzące z Meksyku. Są cenione od tysiącleci i stanowią ważną część diety Majów, Azteków i Indian.



Są uważane za jedno z najlepszych źródeł kwasów tłuszczowych omega-3, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Są bogate w białko, które pomaga w utrzymaniu i zwiększeniu masy mięśniowej oraz w utrzymaniu zdrowych kości.


Namoczone w płynie tworzą żel, ponieważ zawierają dużo błonnika pokarmowego.


Składniki

Sposób przygotowania

  1. Dynię pokrój na małe kawałki i piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aby zmiękła. Gdy dynia będzie miękka, zmiksuj ją w mikserze, aby uzyskać puree. Pozwól jej ostygnąć.
  2. W blenderze wymieszaj płatki owsiane, nasiona chia, wiórki kokosowe, cynamon, sól i proszek do pieczenia.
  3. Dodaj mokre składniki. Syrop z agawy, masło orzechowe i schłodzone puree z dyni. Na koniec dodaj szpatułką kawałki czekolady. Uformuj ciasteczka, dodaj kilka kawałków czekolady na wierzch i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.