Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu

Domowa czekolada energetyczna


Czy jesteś gotowy, aby nauczyć się szybkiego i łatwego przepisu na domową czekoladę energetyczną, w której bogaty aromat czekolady przeplata się z masłem kakaowym i surowym kakao w proszku?

W przeciwieństwie do kupnych czekolad, które w składzie mają składniki takie jak lecytyna, mleko w proszku i cukier rafinowany, surowa czekolada składa się wyłącznie ze zdrowych składników odżywczych.



Surowe kakao w proszku


ma niesamowite właściwości dla zdrowia. Utrzymywane jest z ręcznie obieranych


ziaren kakaowych


, które nie są poddawane obróbce cieplnej i charakteryzują się wysokim stężeniem przeciwutleniaczy. Zawiera ponad 300 fitochemikaliów, białek, witamin i minerałów. W klasycznej czekoladzie właściwości kakao są utracone z powodu obróbki cieplnej, a ze względu na zawartość mleka i dodatków jest jednym z najczęstszych alergenów. Przy


surowym kakao


nie ma tego niebezpieczeństwa.

Dla pełnej satysfakcji i boskiego smaku domową czekoladę energetyczną wzbogaciliśmy domowym masłem orzechowym.



SKŁADNIKI



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Podczas robienia czekolady bardzo ważna jest odpowiednia ilość czasu, aby uzyskać ładną i gładką czekoladę. Na parze roztop masło kakaowe, olej kokosowy, masło orzechowe i gęste mleko kokosowe. Delikatnie wymieszaj.
  2. Osobno w blenderze zmiel cukier kokosowy na puder. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą, zdejmij miksturę z ognia i pozostaw w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. W momencie, gdy mieszanka osiągnie temperaturę 28 C, dodaj kakao w proszku i cukier kokosowy. Mieszaj do uzyskania ładnej, gładkiej masy.
  3. Weź foremki do czekolady i wlej taką samą ilość masy do każdej z nich. Czekoladę wstaw do lodówki dopóki nie stwardnieje.

Smacznego!