Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Czy zdajesz sobie sprawę, ile metali ciężkich znajduje się w Twoim ciele?


Metale ciężkie dostają się do organizmu poprzez żywność, produkty kosmetyczne, które są nakładane na skórę, przez używanie pojemników z zanieczyszczonych materiałów, a także w naszym miejscu pracy (szczególnie w laboratoriach, magazynach, na lotniskach itp.). Występują szczególnie obficie w dużych rybach, znajdujących się na szczycie łańcucha pokarmowego. Wszyscy miłośnicy tuńczyka – tak, to zdecydowanie dotyczy Was.

Proponujemy Ci całkowicie naturalne i przede wszystkim niezwykle zdrowe superfood, które między innymi usuwa również metale ciężkie z przewodu pokarmowego.

Mowa o bio algach Wakame.


Dlaczego metale ciężkie stanowią zagrożenie dla naszego zdrowia?

Problem z metalami ciężkimi polega na tym, że powoli gromadzą się one w organizmie i powodują nieodwracalne szkody. Objawy mogą być na początku łagodne, więc ludzie nie są świadomi przyczyny swoich problemów, a kiedy udaje im się ustalić przyczynę, najczęściej jest już za późno. Z tego powodu konieczne jest szybkie rozpoznanie problemu i podjęcie natychmiastowych działań – bo przecież lepiej zapobiegać niż leczyć.


Gdzie znajdują się najczęściej spotykane metale ciężkie, z którymi mamy regularny kontakt?


Aluminium

znajduje się w większości przetworzonej przemysłowo żywności, pojemnikach aluminiowych, patelniach, dezodorantach, szamponach, środkach nawilżających.


Kadm

znajduje się w tapicerce samochodowej, czarnej gumie, wielokrotnie używanym oleju silnikowym, ceramice, mleku kondensowanym, nawozach, wykładzinach podłogowych, fungicydach, meblach, rafinowanej białej mące i napojach bezalkoholowych z automatów sprzedających, które zawierają kadm.


Ołów

występuje w dymie papierosowym (dlatego jesteśmy nim obciążeni nawet jako bierni palacze), konserwach, kolorowych, gładkich gazetach, niektórych pojemnikach ceramicznych, farbach ściennych w starszych domach, ołowianych rurach w starszych budynkach i czekoladzie rafinowanej. Narażenie na ołów może powodować demencję i chorobę Alzheimera, trudności w nauce, drgawki, agresję, nadpobudliwość i wiele innych problemów zdrowotnych.


Rtęć

z pewnością nadal znajduje się w wielu amalgamatowych wypełnieniach dentystycznych, można ją również znaleźć w szczepionkach i rybach, zwłaszcza hodowlanych.

Organiczne algi Wakame są wyjątkowe, ponieważ w naturalny sposób usuwają metale ciężkie z przewodu pokarmowego, jednocześnie zmniejszając radioaktywność w organizmie i działają przeciwzapalnie i obniżają poziom cholesterolu. Są również pomoce w regulacji pracy tarczycy, posiadają wysoką zawartość tłuszczów omega 3, błonnika oraz wapnia i magnezu.

Wakame to warzywo morskie, jadalne algi, które mają lekko słodki smak i są najczęściej używane w zupach lub sałatkach. Są cienkie i mają ciemnozielony kolor. Są często używane w kuchni japońskiej i innych kuchniach azjatyckich. Dlaczego więc nie spróbować tego wspaniałego superfood i nie zrobić czegoś wartościowego dla swojego organizmu?


Jak je przygotować?

Namocz wakame, pokrój na kawałki o odpowiedniej wielkości i dodaj do ulubionych potraw. Szczególnie dobrze smakuje ze smażoną cebulą lub blanszowanymi warzywami, wielu osobom smakuje z rybami (ale uwaga, małe rybki są dużo zdrowsze niż duże – więc lepsze są sardynki niż rekiny). Możesz je również dodać do wszystkich warzyw i do sałatki, do której wystarczy dolać trochę wysokojakościowego oleju roślinnego tłoczonego na zimno.


Skutki zdrowotne superfood alg Wakame


Magnez

jest niezbędny do skurczu i rozluźnienia mięśni, działania niektórych enzymów w organizmie, produkcji i transportu energii oraz produkcji białek.


Jod

wpływa na metabolizm komórkowy – proces przemiany pokarmu w energię. Utrzymuje odpowiednią ilość hormonów tarczycy.


Wapń

w Wakame ułatwia wchłanianie wapnia w organizmie. Każde 100 g świeżych alg Wakame zawiera 150 mg wapnia. Wapń jest potrzebny dla mocnych i zdrowych kości, ponieważ zapobiega osteoporozie.


Żelazo

jest potrzebne do tworzenia czerwonych krwinek i zapobiega anemii.


Witaminy A, C, E i K.

Doskonałe dla zdrowej i jędrnej skóry.


Witamina D

wspomaga wchłanianie wapnia, niezbędnego dla zdrowych kości, wzmacnia układ nerwowy, mięśniowy i odpornościowy.


Ryboflawina (witamina B2)

umożliwia wykorzystanie węglowodanów, tłuszczów i białka, które spożywamy. Ryboflawina pomaga przekształcić te składniki odżywcze w energię potrzebną do wzrostu i tworzenia czerwonych krwinek. Działa jako przeciwutleniacz i współpracuje z innymi witaminami w organizmie, takimi jak niacyna, kwas foliowy i witamina B6.


Kwas foliowy

pomaga tworzyć nowe komórki i jest szczególnie ważny dla kobiet w ciąży.

Uważa się, że

lignany

odgrywają ważną rolę w zapobieganiu niektórym nowotworom, zwłaszcza rakowi piersi.