Używane od tysięcy lat
jagody Goji
(znane również jako chińskie wilcze jagody) pochodzą z Himalajów. Dziś są często spożywane w postaci proszku lub jako suszone owoce.
Ta wyjątkowa jagoda wyglądająca jak wydłużona czerwona rodzynka rośnie na pędach jednorocznych i smakuje podobnie do wiśni i malin.
Jagody Goji
można spożywać na wiele sposobów.
Jak spożywać jagody Goji
Oczywiście suszone jagody można jeść prosto z opakowania, ale można ich także użyć do różnych przepisów, np. do pieczenia ciasteczek lub dodawać do płatków owsianych.
Jeśli przygotowujesz danie z ryżem lub specjalny sos, namocz
jagody Goji
i przełam je, ponieważ to doda lekko słodko-słonego smaku.
Jagody Goji
w proszku polecane są do przygotowywania gładkich, płynnych dań, takich jak chili, salsa czy koktajle.
Jagody Goji
przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Suszone
jagody Goji
są dobre do spożycia przez około rok czasu!
Korzyści zdrowotne płynące ze spożywania
jagód Goji
Oddzielmy prawdę od kłamstw:
Pomimo niektórych twierdzeń nie ma dowodów na to, że
jagody Goji
leczą zapalenie stawów, przywracają młodość lub przyspieszają utratę wagi. Jednak te cenne jagody:
- poprawiają funkcjonowanie układu odpornościowego, ponieważ zawierają dużo witaminy C i przeciwutleniaczy
- pomagają w utrzymaniu jędrnej i zdrowej skóry oraz wzroku dzięki witaminie B2
- dzięki zawartości żelaza zmniejszają zmęczenie
A korzyści zdrowotnych jest wiele więcej!