Pokrój orzechy, jagody goji, żurawinę i kokos z mieszanki Paleo Snack na mniejsze kawałki. Następnie w głębokim talerzu lub innym naczyniu o jak największej powierzchni wymieszaj wszystkie składniki z pierwszej kolumny i pozostaw je na co najmniej pół godziny, a najlepiej tak długo, jak to możliwe (np. na noc).
Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Rozpuść olej kokosowy w kąpieli wodnej.
Napój ryżowy w proszku wymieszaj z wodą i wlej do oleju kokosowego. Wymieszaj z syropem z agawy, sokiem z cytryny, ekstraktem z wanilii i mielonymi migdałami.
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę, przesiej i wymieszaj z mokrymi składnikami. Na koniec wymieszaj z suszonymi owocami i orzechami.
Masę przełóż na blachę do pieczenia i piecz najpierw w piekarniku przez 30 minut na środkowym poziomie i kolejne 15 minut na dnie.
Poczekaj, aż chleb świąteczny całkowicie ostygnie, zanim go pokroisz. Opcjonalnie możesz go ozdobić polewą czekoladową lub lukrem.