Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu



3 POMYSŁY NA ZDROWE PRZEPISY FIT


Brakuje Ci pomysłu, co przygotować jako przekąskę podczas treningu, przed treningiem na siłowni lub po długim spacerze na łonie natury?


Przygotowaliśmy 3 przepyszne przepisy fit, które wyróżniają się prostym i szybkim sposobem przygotowania oraz składają się z produktów, które znajdziemy w każdej lodówce.

Zdrowe jedzenie nie musi być nudne i pozbawione smaku. Możemy jednocześnie jeść dobrze i zdrowo. Nie wierzysz? Wypróbuj poniższe przepisy i przekonaj się sam!


Czekoladowy budyń białkowy Chia


Składniki


Sposób przygotowania

  1. Do miski wsyp kakao w proszku, napój ryżowy i 200 ml mleka roślinnego. Dobrze wymieszaj, aby połączyć składniki. Dodaj resztę mleka, białko czekoladowe w proszku, nasiona chia, syrop z agawy i wanilię. Wszystko razem wymieszaj, aż masa będzie gładka, a kakao się rozpuści – około 2-3 minuty.
  2. Przykryj naczynie i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny lub do czasu, aż nasiona chia wchłoną płyn i mieszanina zgęstnieje.
  3. Podawaj ze świeżymi owocami lub płatkami.




Pulpety z płatkami owsianymi i marchewką


Składniki


Sposób przygotowania

  1. Drobno zetrzyj marchewki i przełóż je do większej miski. Zmiel 1 garść płatków owsianych i dodaj do miski z marchewką wraz z resztą płatków i posiekanymi ziołami.
  2. Przygotuj jajko z siemienia lnianego: wymieszaj 5 łyżek siemienia lnianego z 15 łyżkami wody. Wszystko dobrze wymieszaj i odczekaj 15 minut.
  3. Dodaj jajko z siemienia lnianego do miski z marchewką i płatkami i wszystko dobrze wymieszaj. Masa musi być lepka i nie kruszyć się. Jeśli się kruszy, dodaj więcej wody.
  4. Gdy konsystencja będzie odpowiednia, zaczynamy formować pulpety. Układamy je na dużej blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Pulpety pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 30 minut lub do momentu, aż staną się chrupiące i złocisto-brązowe.


Batoniki bananowe z czekoladową granolą


Składniki


Sposób przygotowania

  1. Daktyle namocz w wodzie około 2 godziny przed przygotowaniem batoników bananowych.
  2. Banany obierz i wraz z daktylami zmiksuj mikserem. Do miski z bananami i daktylami dodaj syrop z agawy, wanilię, cynamon w proszku i szczyptę soli. Do masy dodaj zmielone nasiona lnu i czekoladową granolę.
  3. Całość delikatnie wymieszaj, przelej na mniejszą blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w 180°C około 30 minut.



Sprawdź inne przepisy fit:



Domowa granola białkowa



– przepis


TUTAJ



!



Zdrowa domowa alternatywa dla snickersów



– przepis


TUTAJ



!



Surowe kulki proteinowe



– przepis


TUTAJ!




Domowy niskokaloryczny chleb



– przepis


TUTAJ



!



Ciasteczka z matchą



– przepis


TUTAJ



!