Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu

Halloweenowe chrupiące duszki



Lekkie, ale chrupiące duszki są bardzo proste w przygotowaniu, a dzięki swojemu niepowtarzalnemu kształtowi wyczarują w Twojej kuchni prawdziwie Halloweenowy klimat!


Wypróbuj poniższy przepis i zachwyć swoich bliskich wspaniałymi smakołykami, którymi możesz delektować się bez wyrzutów sumienia.



SKŁADNIKI




Do posmarowania ciastek:



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przesiej mąkę z tapioki i mąkę migdałową, a następnie odstaw je na bok.
  2. Olej kokosowy, syrop z agawy, cukier kokosowy i ekstrakt waniliowy ubijaj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Do masy stopniowo (łyżkami) dodaj przesianą mąkę, jednocześnie mieszając.
  4. Po uzyskaniu jednolitego ciasta, ugnieć je rękoma i zawiń w folię spożywczą. Włóż je do lodówki na 30-45 minut.
  5. Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia
  6. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je, tak aby miało kilka milimetrów grubości.
  7. Uformuj ciasteczka za pomocą foremek i ułóż je na blasze do pieczenia.
  8. Opcjonalnie: przed pieczeniem cienko posmaruj ciasteczka olejem kokosowym.
  9. Piecz je 10 minut, aż brzegi lekko się przyrumienią.
  10. Po upieczeniu ciasteczek poczekaj, aż całkowicie ostygną.
  11. Po ostygnięciu, obtocz je w cukrze pudrze i strząśnij jego nadmiar.




PORADY

  • Ciasteczka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca. Możesz je również zamrozić i odmrozić wtedy, kiedy będziesz ich potrzebować.
  • Ciasteczka również świetnie smakują w wersji „Linzer Augen”. Jedną stronę ciastka posmaruj dżemem morelowym Nature’s Finest i przykryj je drugim ciastkiem.
  • Olej kokosowy doda ciastkom połysku, ale można go też całkowicie pominąć.
  • W wersji wegańskiej użyj oleju wegańskiego.
  • Możesz również częściowo lub całkowicie zastąpić zwykłą mąkę mąką z tapioki, mąką typu konjak lub skrobią jadalną.