Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Wegańskie ciasteczka czekoladowe bez dodatku cukru

NAJLEPSZE, DOMOWE,

wegańskie ciasteczka czekoladowe

, jakie kiedykolwiek udało nam się zrobić! Miękkie, pełne czekolady i całkowicie bez mleka i jajek, więc w całości wegańskie. Prosty przepis, którego realizacja zajmie Ci tylko

30 minut

.

Ten przepis jest całkowitym przeciwieństwem przepisów na ciasteczka czekoladowe, które znaliście dotychczas. Są całkowicie pozbawione masła, miękkie pomimo braku jajek, a nawet chrupiące w środku –wszyscy je pokochają.

Wegańskie ciasteczka mają zwykle jedną wspólną cechę ze zwykłymi przepisami. Zawierają ogromną ilość cukru, dlatego wiele osób często rezygnuje z tego rozpływającego się w ustach deseru! TERAZ NIE BĘDZIESZ GO POTRZEBOWAĆ! Nasz przepis jest całkowicie pozbawiony kalorii – dodaliśmy do niego


erytrytol Nature’s Finest


.

Witamy w cudownym świecie wegańskich ciastek.


SKŁADNIKI:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  • Do rondla wlej wodę i wsyp połowę mąki. Gotuj i ciągle mieszaj na małym ogniu, aż mąka zgęstnieje pod wpływem ciepła, następnie odstaw i pozostaw do ostygnięcia.
  • W międzyczasie włącz piekarnik i nastaw go na 180 stopni Celsjusza.
  • W misce wymieszaj erytrytol Nature’s finest, sól himalajską, ekstrakt waniliowy, BIO kakao i olej kokosowy/masło. Dodaj mąkę i wodę i wymieszaj wszystko razem, aż uzyskasz jednolitą masę. Do masy dodaj pozostałą mąkę, proszek do pieczenia i kawałki czekolady. Wszystko dobrze wymieszaj. Masę przelej do natłuszczonej formy do pieczenia (masło kokosowe) i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
  • Upieczone ciasteczka odstaw do ostygnięcia, dopiero potem pokrój je w kostkę. Ułóż je na półmisku, posyp kakao i zmielonym kokosem i podawaj.