Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Surowe ciasto jesienne – przepis


Przygotowujesz imprezę na Haloween?


W tym tygodniu przygotowaliśmy dla Ciebie 3 wegańskie przepisy na Halloween, które będą świetnym sposobem na urozmaicenie tego święta. Niezależnie od tego, czy jest to napój, deser czy przekąska, każdy z przepisów jest pełen jesiennych składników, takich jak dynia, kasztany i jabłka.


Na pewno znajdziesz pomysł na pyszny i zdrowy deser.


Zacznijmy od przygotowania pierwszego…






KAKAO W PROSZKU





Bio kakao w proszku

jest świeże i ekologiczne z najwyższej jakości całych ziaren kakaowych.



Zawierają magnez i żelazo, które pomagają zmniejszyć zmęczenie i znużenie, a cynk chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i pomaga w utrzymaniu zdrowych włosów, paznokci i skóry. Za dobry wpływ na układ odpornościowy odpowiadają mangan, miedź i witamina C. Są bogatym źródłem antyoksydantów, których jest ich nawet więcej niż w zielonej herbacie.




Kakao w proszku



można dodawać do gorących lub zimnych napojów, jogurtów, koktajli i surowych deserów.





CHIPSY KOKOSOWE




Dla wszystkich miłośników kokosa, którzy chcą w pyszny sposób zadbać o swoje zdrowie w podróży lub w domu.





Chipsy kokosowe



są bogatym źródłem błonnika pokarmowego i minerałów. Zawierają żelazo, magnez, miedź, mangan i kwas pantotenowy.



Wspaniała alternatywa dla niezdrowych przekąsek, którą pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli! Nie zawiera wzmacniaczy smaku, substancji słodzących ani konserwantów.







NAPÓJ RYŻOWY







Bio napój ryżowy



jest znacznie zdrowszym i coraz popularniejszym substytutem mleka krowiego. Świetnie sprawdzi się u osób, które mają problemy z nietolerancją laktozy i różnymi alergiami.


Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych i nie zawierają dodatku cukru. Przygotowanie i przechowywanie jest bardzo łatwe. Z 250 g możemy przygotować nawet 2,5 litra napoju.



Możesz go użyć do porannych płatków śniadaniowych, zdrowych koktajli, deserów, kawy i wielu innych pysznych posiłków! Możesz również bez obaw podawać go swoim dzieciom.


Surow


e ciasto


jesienn


e



Wegańskie surowe ciasto z zaledwie kilku składników, które na pewno masz w swojej spiżarni. Zarówno dorośli, jak i dzieci będą zachwyceni tym deserem. I do tego nie zawiera dodatku cukru!



Składniki



Wstępne przygotowanie

Daktyle bez pestek należy namoczyć w wodzie przynajmniej przez 2h. Im dłużej je namaczamy, tym łatwiej będzie je zmielić.


Sposób przygotowania


  1. warstwa

    – odcedź namoczone daktyle i wymieszaj je w mikserze. Dodaj 2 łyżki oleju kokosowego. Następnie do miksera ze zmiksowanymi daktylami dodaj 3 łyżki chipsów kokosowych lub wiórków kokosowych, 1 łyżkę kakao w proszku i dla boskiego waniliowego aromatu 1 łyżkę napoju ryżowego o smaku kakaowo-waniliowym. Wymieszaj wszystko razem w blenderze, aż uzyskasz gładką masę.

  2. warstwa

    – w blenderze wymieszaj krem migdałowy (jogurt roślinny), łyżeczkę napoju ryżowego o smaku kakaowo-waniliowym i dodaj kokos, Mieszaj, aż masa stanie się gęsta.

Opcjonalnie możesz na wierzch ciasta dodać owoce (truskawki, jagody, maliny, granat).


Smacznego!