Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Czy kiedykolwiek próbowałeś chleba dyniowego?


W tym czasie po prostu musimy włączyć dynię do naszych potraw, aby urozmaicić nasze jesienne menu.

Wegański chleb dyniowy jest miękki, słodki i niezwykle sycący. Ponadto jest niezwykle puszysty i po prostu rozpływa się w ustach. Można go spożywać zarówno na słono, jak i na słodko, dzięki czemu trafia w wiele gustów. Chleb dyniowy można przygotować wcześniej i zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub w podróż.


Składniki



Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
  2. Dynię obierz, pokrój w kostkę i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu odcedź dynię (zachowaj trochę wody, jeśli będzie potrzebna do masy) i włóż do blendera wraz z daktylami. Powinno powstać niezbyt mokre puree z dyni.
  3. W misce wymieszaj mąkę owsianą, płatki owsiane, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, żurawinę i przyprawę do dyni. Następnie dodaj mokre składniki – puree z dyni, oliwę z oliwek i napój migdałowy.
  4. Dobrze wymieszaj i przelej do formy do pieczenia wyłożoną papierem.
  5. Piecz 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.
  6. Zanim go pokroisz, pozwól mu dobrze ostygnąć, w przeciwnym razie się rozpadnie.


Smacznego!